Zanimiva dejstva o socialnem omrežju Facebook

Socialno omrežje Facebook že nekaj časa beleži strm vzpon pri svojem poslovanju in kot kaže bo še nekaj časa tako. Trenutno mu ne more do živega prav nobeno drugo socialno omrežje, saj Facebook uporablja z naskokom največ uporabnikov. Zaradi njegove trenutne nedotakljivosti si poglejmo nekaj zelo zanimivih dejstev o njem.

Zadnje uradne informacije pričajo o tem, da ga trenutno uporablja že več kot pol milijarde ljudi, kar pomeni, da ga uporablja vsak 13. Zemljan. Velik del teh uporabnikov je od njega tudi močno odvisnih. Namreč kar 48 % uporabnikov, starih med 18 in 34 let, se odpravi na Facebook takoj, ko se zjutraj zbudi.

Marsikdo misli, da Facebook uporabljajo večinoma samo najstniki. Temu še zdaleč ni tako. Trenutno dobirh 30 % uporabnikov Facebooka šteje 35 let in več. Facebook je za marsikoga tudi zelo dober viraktualnih novic. 48 % mlajših Američanov namreč želene novice ne išče na drugih spletnih straneh, ampak jih najdejo na Facebooku. Ne pozabite, da aktualne novice iz sveta računalništva na Facebooku ponujamo tudi mi, in sicer na naslovu http://www.facebook.com/RacunalniskeNovice. Zanimiv je tudi podatek, da je bilo v letošnjem prvem vikendu po novem letu (1. In 2. januar) na Facebook naloženih kar 750 milijonov fotografij.

Za konec si še poglejmo nekaj informacij o tem, kaj vse v povprečju zgodi v 20 minutah na Facebooku. Objavi se 1 milijon povezav, pošlje 1,5 milijona povabil za dogodke, spremeni 1,9 milijona stanj na zidovih uporabnikov, sprejme 2 milijona povabil za prijateljstvo, naloži 2,7 milijona fotografij, pošlje 2,7 milijona privatnih sporočil in napiše kar 10,2 milijona komentarjev. Ni kaj, dogajanje na Facebooku je zelo pestro.

VIR: Računalniške Novice

Objave iz iste kategorije: