Inštrukcije v skupini so lahko izjemno zabavne

Večina učencev ali srednješolcev, ki se srečujejo s težavami pri učenju, se po pomoč obrne na inštruktorje, s katerimi nato individualno utrjujejo in izpopolnjujejo svoje znanje. Marsikdo pri tem niti ne pomisli na tako imenovane skupinske inštrukcije. Kot pove že ime, gre za inštrukcije, pri katerih se en inštruktor posveča več osebam hkrati, zato ura nekoliko spominja na tečaj. V tem članku bomo na hitro preleteli bistvene prednosti in slabosti takšne oblike poučevanja.

Na sproščen način do znanja

Skupinske inštrukcije spadajo med vse priljubljenejše opcije mnogih, ki se na teste ali spraševanja ne želijo pripravljati sami. Mnogim se je namreč v družbi prijateljev ali sošolcev lažje lotiti snovi, ki jim predstavlja težavo, saj se ob znanih obrazih hitreje sprostijo, pa tudi čas jim mine hitreje. Nekateri pa celo uživajo ob sklepanju novih prijateljstev in komaj čakajo, da na skupinskih inštrukcijah spoznajo kak nov obraz.

Inštrukcije v skupini so cenejše

Skupinske inštrukcije so odlična rešitev za tiste, ki bi radi prihranili kak cent, saj so v povprečju cenejše od individualnih. Stroški se namreč porazdelijo med več oseb, kar pomeni, da več kot je ljudi, nižji je strošek na osebo. Seveda pa cena ne sme biti edini faktor, saj je treba vseeno paziti, da skupina ni prevelika za normalno delo.

Pametno izberimo

Dandanes je inštrukcije moč naročiti v le nekaj minutah preko spleta, saj mnogo podjetij ponuja spletne obrazce, preko katerih se vse uredi hitro in preprosto. A naj vas to pri organizaciji skupinskih inštrukcij ne zavede.

Predvsem bodite pozorni pri izbiri inštruktorja, saj potrebujete nekoga, ki ima izkušnje pri poučevanju skupin. Takšna oseba bo znala delovni proces prilagoditi tako, da bodo napredovali vsi člani skupine. A napredek ni odvisen le od učitelja, saj ogromno šteje tudi to, kdo vse je v skupini. Če izberete sošolce z različnimi nivoji znanja ali željami, utegn biti delo za nekatere pretežko, za druge prelahko. Prav tako včasih ni pametno, da se takšnih stvari lotevate z dobrimi prijatelji, saj to lahko v delo vnese neresnost in preprečuje zbrano učenje.

Več o skupinskih inštrukcijah lahko izveste s klikom na https://www.instrukcijehorizont.si/instrukcije/

Objave iz iste kategorije: