Facebook in posel: Lahko podjetje uspe preko družabnega omrežja?

Večina podjetij danes svojo prepoznavnost gradi tudi na družbenih omrežjih. Brez tega si sodobnega podjetja dejansko ni moč predstavljati. Najbolj priljubljen način pri grajenju prepoznavnosti in večanju posla je še vedno Facebook, saj ponuja vrsto različnih možnosti in ima številne prednosti pred ostalimi mediji komuniciranja z ljudmi.

Vsekakor je prvi pogoj, da lahko širite svoj posel preko omrežja Facebook, da ustvarite profil podjetja. Z osnovno predstavitvijo boste potencialnim strankam oziroma vašim oboževalcem omogočali, da spremljajo vsako vašo objavo. S tem, ko ustvarite profil podjetja, dejansko ustvarite novo skupnost, ki jo boste negovali ter skušali povečati v največjem možnem obsegu. Vsekakor družabno omrežje predstavlja enkratno priložnost za vaše podjetje, da na unikaten in precej direkten način komunicira z obstoječimi ali novimi strankami.

Preko Facebook poslovnega profila lahko počnete ogromno stvari od ustvarjanja dogodkov, obveščanja o akcijah do izvajanja anket, zbiranja e-mail naslovov in ustvarjanja nagradnih iger. Vse to in še več so možnosti družabnega omrežja Facebook, ki je pravi recept za uspeh za številna svetovna in Slovenska podjetja.

Ne glede na to, s kakšno dejavnostjo se ukvarjate, Facebook lahko vedno znova ustvari prepoznavnost in omogoča neposreden kontakt s podjetjem vsem uporabnikom Facebooka. Seveda to ne pomeni, da boste vseskozi objavljali nagradne igre in akcije, ampak boste vzpodbujali interakcijo med ljudmi.

Še nekaj osnovnih pravil, ki veljajo pri Facebook komuniciranju. Prvo pravilo je vsekakor to, da ne smete biti pretirano vsiljivi. Zaradi prave poplave različnih podjetij se lahko zgodi, da bo vaše podjetje le pika na i vsemu, kar lahko privede do slabega glasu. Redno morate komunicirati, uporabljati slikovno gradivo ter biti kratki in jedrnati. Ves čas morate objavljati vsebine, ki spodbujajo viralnost in odzivnost oboževalcev. Dvosmerna komunikacija je precej zaželena, saj tako oboževalcu dokažete, da spremljate dogajanje in da nimate Facebooka le zaradi prepoznavnosti.

Včasih je tudi dobro, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bodo znali svetovati, kako pravilno voditi Facebook profil. Zavedati se je potrebno, da lahko včasih Facebook preseže naša pričakovanja, kar lahko privede do pomanjkanja časa za vzdrževanje profila.

Vir: spletnik.si

Objave iz iste kategorije: