Boljši način za upravljanje skladišča

Ko se ukvarjamo s sortiranjem večjega skladišča ali garaže, potrebujemo primerno opremo. Paletni viličar nam pomaga ohranjati urejenost in ekonomičnost, ki jo potrebujemo v vsakem poslovnem okolju. Če ga primerjamo z navadnim viličarjem, je tudi bolj stroškovno učinkovit, saj potrebuje zelo malo vzdrževanja. V tem članku si poglejmo skupaj, kako nam lahko paletni viličar izboljša upravljanje artiklov v večjem prostoru. Obenem pa bomo našteli njegove največje prednosti, ki jih bomo takoj opazili.

Prihranimo pri prostoru in stroških

Dejstvo je, da moramo v modernem načinu poslovanja narediti največ z najmanj sredstvi. Paletni viličar tukaj najbolj pride do izraza. Temu je tako, saj je majhen, zavzame malo prostora ter ni zahteven za upravljanje. Zaradi tega si tudi olajšamo potek dela v skladišču, saj ne potrebujemo posebnega usposabljanja za uporabo paletnega viličarja.

Prednost je tudi, da ne potrebujemo veliko vlagati v vzdrževanje. Paletni viličar ima nizke zahteve vzdrževanja, saj vse, kar moramo storiti večinoma je, da napolnimo baterijo in namažemo z mastjo ključne dele vilic.

To pomeni, da:

  • Hitreje vpeljemo novega zaposlenega v potek dela v našem skladišču
  • Lažje obvladujemo stroške vzdrževanja v majhnih in večjih skladiščih
  • Prihranimo pri prostoru shranjevanja opreme za vodenje skladišča

Vsestranska uporaba za premikanje tovora

Paletni viličarji imajo vsestransko uporabo. Lahko jih zasledimo v industrijskem sektorju ter mnogo majhnih, srednjih in velikih trgovinah. Dandanes lahko vidimo mnoge izvedbe in različice takih viličarjev, ki se razlikujejo v mnogih pogledih. S tem mislimo dolžino vilic, moč obremenitve, vrsto pogona, hitrost ipd. Predlagamo pa, da če nam primanjkuje prostora, da si izberemo takega, ki mu lahko nastavljamo širino vilic.

Poznamo pa dve najbolj uporabljeni vrsti paletnega viličarja. Te sta:

  • Na ročni pogon

Najbolj preprost način za premikanje palet, saj ga lahko uporabljamo brez dodatne opreme in usposabljanja. Tak viličar ne potrebuje vzdrževanja ter je izredno kompakten.

 

  • Na električni pogon

Najbolj popularni paletni viličarji, ki jih lahko zasledimo v vseh prostorih, kjer potrebujemo učinkovit in hiter način za premikanje palet. Upravljanje je izredno lahko in se ga lahko nauči vsak zaposlen v zelo kratkem času.

Uporaba v zahtevnih poslovnih okoljih

Paletni viličar ima izredno sposobnost, da nam olajša delovanje v ekonomsko rizičnih okoljih. S tem mislimo okolje, kjer je ključnega pomena, da pravočasno premaknemo palete z enega konca na drugega. Z izredno nosilnostjo, lahkim upravljanjem in nizkimi stroški vzdrževanja, so lahko paletni viličarji glavna upravljalna sila v vsakem skladišču.

Za izredno bogato ponudbo kvalitetnih viličarjev se lahko odpravimo na spletno stran podjetja swedmach.si.

Objave iz iste kategorije: