Hobi in posel – Ali vas je dovolj v hlačah?

hobi_poselZnano je, da je mnogo uspešnih podjetnikov odličen posel razvilo iz svojih hobijev in ravno zato so postali tudi tako uspešni. Svojemu poslu, ki je bil obenem tudi hobi, so namreč ravno zaradi tega posvečali več časa in energije, bili so mu bolj predani in bolj strastni do opravljanja svojega posla. Kako torej svoj hobi spremeniti v dober posel? Odgovor na to je vse prej kot enostaven.

Za lažjo izbiro, ali je čas, da naredite korak naprej, si je za začetek potrebno postaviti vprašanja, na katera si morate sami pri sebi iskreno odgovoriti. Odgovori nanje vas morda še ne bodo naredili milijonarjev, si pa boste precej bolj na jasnem, kar se tiče prihodnjih odločitev.

Ali imate svoj hobi tako radi, da se boste lahko držali dogovorjenega roka? S hobijem imamo opravka takrat, ko imamo časa na pretek oziroma si ga vzamemo toliko, dokler imamo trenutno voljo ali navdih. Vendar pa se malce zaplete, ko je potrebno nek projekt končati v določenem roku, sami pa ste si navadno vzeli precej več časa in še to takrat, ko se vam je pač zljubilo.

Obstaja razlika početi nekaj za zabavo in drugo za denar – ste to pripravljeni združiti? Početi nekaj za zabavo je nekaj popolnoma drugega, kot pa nekaj početi za preživetje. Pri odgovoru na to vprašanje zelo dobro premislite, če bo dosedanji hobi lahko zrasel v posel, brez da bi vi sami pri tem izgubili veselje.

Se lahko ob njem (še vedno) sprostite? Če bo to za vas pomenilo nov vir stresa, boste morda morali najti nov hobi oziroma način sproščanja.

Je v vas dovolj prodajalca? Če ste pripravljeni vložiti vse in še več v vaše storitve oziroma izdelke, ki so vam do sedaj predstavljali izključno hobi je zdaj napočil čas za trenutek resnice in najtežja odločitev nasploh: ali boste znali našteto prodati? Se vam vsaj malce sanja, kako pridobiti kupce?

Vir: data.si

Objave iz iste kategorije: