Skrajni čas, da pripravite svojo spletno vizitko

Klasične vizitke so del poslovne kulture že od nekdaj. Z razvojem tehnologije in predvsem interneta, pa se počasi vsa klasika seli tudi na splet.

Trenutno še ne verjamem, da bo splet popolnoma izrinil, z vašimi podatki, potiskan košček papirja. Spletne vizitke tudi ne jemljem kot konkurenco klasični, ampak bolj kot njeno dopolnilo. Še vedno bomo hodili na sestanke, se srečevali in izmenjevali klasične vizitke, vendar v elektronskem poslovanju in komuniciranju taka oblika odpove.

In kakšne so prednosti spletne vizitke? Dobro je, da vaše stranke (kupci, partnerji, delodajalci,….) prej najdejo vašo spletno vizitko, kot pa vaš Facebook profil s slikami iz zadnje zabave. Na njej lahko popolnoma neodvisno predstavite sebe v luči, ki se vam najbolj zdi primerna. Gre za neke vrste življenjepis (ponudba za delo), le da je ta krajši in ne tako detajlen. Še ena velika prednost obstaja – cena. Če si boste spletno vizitko pripravili sami in na svoji domeni, potem vas bo to nekaj stalo. V nasprotnem primeru pa se lahko odločite za katero izmed obstoječih brezplačnih variant, ki so predstavljene v nadaljevanju. Tudi ko zamenjate delodajalca, naslov ali telefonsko, ne bo potrebno naročevat novih vizitk v tiskarno, pač pa boste preprosto spremenili podatke na spletni strani.

Nekaj spletnih mest, kjer si lahko kreirate svojo online vizitko:
1. card.ly
2. magntize.com
3. dooid.com
4. chi.mp
5. mynameise.com
6. myonepage.com
7. retaggr.com

Če želite graditi na lastnem brandu, potem si boste zagotovo ustvarili svojo spletno vizitko in si tako povečali možnost za dobro službo.

Martin Pelicon, MojeDelo.com

Objave iz iste kategorije: