Nasveti za boljši odziv na spletno povpraševanje

Businessman pressing modern social type of iconsPred vami je nekaj razlogov za to, da boste odziv na spletno povpraševanje vzeli maksimalno hitro, resno in odgovorno.

1. Pridobiti spletno povpraševanje ni mačji kašelj

Ni najlažje vzpostaviti učinkovite spletne strani, da se bodo ljudje prijavljali na vaše novice in akcije, kot ni najlažje pridobivati všečke na FB-ju ali pridobiti klic na telefon (zaradi vaše spletne strani). Če bi katerakoli izmed teh reči bila enostavna, bi jo namreč delali že vsi.

2. Da se pridobi spletni kontakt, nekdo že svoje delo “opravi”

Postavitev spletne strani, vsebin mora nekdo postaviti tako, da bo ta generirala povpraševanja. Najpogosteje je to marketinška služba (čeprav ni nemalokrat narobe, če kakšno o vsebinah reče tudi prodajna služba).

3. Povpraševanje ne leti samo k vam

Redke so spletne strani, kjer oseba pusti kontakt samo na vaši strani in nato zaključi svoje iskanje. Moder iskalec sestavi najprej svoje povpraševanje, potem pa na nekaj všečnih in najprej najdenih zadetkov, pošlje to svoje povpraševanje. Nemalokrat se nato povpraševalci odločijo za tistega ponudnika, ki se odzove najhitreje.

4. Odziv na kontakt pridobljen iz spleta naj bo v povezavi z vsebino iz katere je kontakt

Tam, kjer vaša spletna vsebina nagovarja k spremljanju idej, povsem zadošča vklop avtomatike in autoresponderjev. Tam, kjer vaša vsebina poziva k oddaji povpraševanja, ne opisujte na dolgo in široko svojih referenc, izkušenj, modrosti in resnice, ki ste jo ujeli tekom svojega delovanja. Če je oddana telefonska številka, ni nobenega pametnega argumenta, da ne pokličete stranke takoj. Pridobiti telefonsko številko od potencialnega kupca namreč ni mačji kašelj.

5. S hitrim odzivom ne kažete, da si premočno želite stranke, ampak ravno nasprotno. Da ste odzivni, skrbni, temeljiti in, da vam je mar.

Kdor misli, da hiter odziv stranki na njeno povpraševanje izda kako močno si jo želi, je v zmoti. Stranke vam bodo hvaležne za povraten hiter odziv, za pogovor z njo, za vašo skrb. Še posebej, če vas bo dejansko zanimalo kakšen točno je problem stranke.

6. Na email povpraševanje odgovorimo v roku enega dneva.

Splet je hiter. Stranka sprašuje vas za mnenje. Vprašala bo tudi drugod.

7. Izogibajte se avtomatskim odgovorom, četudi je vsaka stranka individualna in vaš email bere prvič.

Niti pod razno si ne privoščite avtomatskega odgovora stranki s katero ste že govorili preko telefona. Telefonski pogovor je bila priložnost, da ste navezali stik in, da ste dorekli naslednji korak v iskanju strankine rešitve. Izkoristite v mailu priložnost, da izpostavite strankino težavo, posebnost, itd. ter vašo rešitev. Stranki namreč ni težko ugotoviti, kdaj so obravnavane individualno in si nekdo za odgovor nam vzame čas.

8. Ne dolgovezite

Na vprašanja se odgovarja z odgovorom. In ničemer drugim. Četudi je skušnjava pred tem, da stranki zaupate kaj vse počnete in kaj vse ji lahko nudite, neznosna, boste najmanj pihnili mimo, če v enem stavku odgovorite na strankino vprašanje.

Vir: ProdajaProdornih

Objave iz iste kategorije: