Priložnost za uspeh je na spletu

potencial

Kickstarter je največja svetovna platform, kjer mlada podjetja iščejo finančna sredstva za svoje ustvarjalne projekte. Na desettisoče uspešno financiranih projektov na Kickstarterju kaže, da zbiranje denarja na spletu dosega strmo rast. Celo ustanovitelj Oculusa Palmer Lucky priznava, da takšnega odziva na Kickstarterju ni pričakoval.

Letos predvidevajo, da naj bi obrnili slabih sedem milijard evrov.  Zaenkrat največ vsega zbranega denarja pospravijo projekti s področja filma in videoiger ter glasbe, ki predstavljajo več kot polovico vsega zbranega denarja.  Tudi slovenci smo prejšnji teden dobili svojega filmskega predstavnika.

To pa seveda ni edini primer uspeha slovenskega podjetja. Na Kickstarterju je namreč uspelo že vrsto njih. Slovenske ekipe so tako do konca prejšnjega leta od več kot 15 tisoč podpornikov za svoje projekte dobile 1,8 milijona dolarjev. V svetovnem merilu glede na svojo velikost tako veljamo za eno najuspešnejših držav.

Sicer pa tovrstna oblika financiranja postaja tudi vse resnejša alternativa bančnim posojilom. A, kot opozarjajo nekateri, je pri nas potrebno nujno poseči po nekaterih zakonskih spremembah. Avstrija je denimo to področje že uredila. Več o financiranju preko spleta pišejo na portalu Startaj.si.

Objave iz iste kategorije: