Kickstarter najbolj priljubljen, a ne nujno uporabniku najbolj prijazen

crowdfunding-kickstarterV zadnjem času je za startup podjetja, ki skušajo svojo idejo “spraviti v življenje”, pridobivanje finančnih sredstev preko spletnih platform postala že nekakšna nuja in obenem tudi edinstvena priložnost.

Za pridobivanje finančnih sredtev se je kot ena najpopularnejših uveljavila platform Kickstarter. Je pa seveda potrebno opozoriti, da je to ni vaša edina možnost.

Kickstarter je sicer, z okoli šest milijonov podpornikov in več kot milijardo dolarjev, doslej podprl že 150 tisoč projektov. Kljub temu pa ne velja za uporabniku najbolj prijazno platformo.

Vsaj tako gre soditi po lestvici, ki so jo na podlagi uporabniških mnenj oblikovali pri spletni strani CrowdsUnite. Kickstarter se je namreč uvrstil na peto mesto, za sicer bolj specializiranimi spletnimi stranmi YouCaring, Pubslush, Seed&Spark in GiveForward. Omenjene platform so Kickstarter prehitele bodisi pri odstotku uspešnosti prijavljenih projektov bodisi z nižjo provizijo za izvedbo kampanje.

Kickstarter je zagotovo odlična spletna stran, ki je do realizacije pomagala vrstam ideje, a ni vedno najboljša ideja. Veliko je dobrih alternativ, bodisi na nišnih straneh bodisi na straneh z nižjo provizijo, ki imajo svoje prednosti.

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: