Brezžični polnilnik swich na Kickstarterju že po enem tednu presegel cilj

brezzicni-polnilec-swichDobili smo še eno slovensko start-up podjetje, ki je uspelo na Kickstarterju.

Oblikovalska agencija Konteksta je namreč na tej platformi predstavila projekt switch. Gre za dizajnersko stojalo in brezžični polnilnik narejen iz naravnih materialov, organske oblike in poleg tega še zelo funkcionalen. Swich je zgolj po tednu dni na Kickstarterju zbral zastavljenih 25 tisoč dolarjev. Do konca kampanje jim je ostalo še dobrih 20 dni. Največ podpornikov naj bi prihajalo iz ZDA, kjer tudi najbolj poznajo delovanje Kickstarterja.

S kampanjo so sicer komaj dobro začeli, pričakujejo pa, da bodo znesek do konca podvojili, realni pa so tudi še višji cilji. S prejetimi sredstvi nameravajo pokriti stroške razvoja in za proizvodnjo. Medtem je podjetje prejelo tudi že prve klice morebitnih distributerjev iz Evrope in Severne Amerike.

Kaj je torej swich? Gre za izdelek, kjer telefon pod kotom 45 stopinj ‘nalepimo’ na stojalo, med polnjenjem pa ga lahko uporabljamo za telefoniranje, pisanje sporočil, gledanje videoposnetkov ali preverjanje pošte.

To sicer ni prvi brezžični polnilnik. Obstajali so že prej, a po oblikovni plati in uporabljenih materialih ne sodijo med presežke, zato so v takšnem izdelku videli svojo priložnost in uspeli.

Swich je naprodaj za 125 evrov.

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: