Prvemu slovenskemu filmu na Kickstarterju uspelo!

kresnik_startajsiPo podatkih Kickstarterja največ vsega zbranega denarja pospravijo projekti s področja filma in videoiger ter glasbe, ki predstavljajo več kot polovico vsega zbranega denarja. Tudi slovenci smo pred kratkim dobili svojega prvega predstavnika na največji svetovni platformi, kjer mlada podjetja iščejo finančna sredstva za svoje ustvarjalne projekte. Gre za film Kresnik: Ognjeno izročilo.

In medtem ko kampanja še teče pa je prvemu slovenskemu filmu na Kickstarterju že uspelo. Film je že namreč nekaj dni pred iztekom kampanje zbral potrebnih 7.500 dolarjev. Ekipa z režiserjem Davidom Sipošem na čelu je sedaj celo že presegla osem tisoč dolarjev, kampanja pa se izteče 10. maja.

Kresnik je sicer kratka fantazijska zgodba o treh mladeničih, ki so se odločili, da bodo najkrajšo noč v letu preživeli na prostem. Vsebuje elemente slovanske mitologije, odvija pa se pred kulisami naših naravnih lepot. “Menimo, da lahko našo kulturno dediščino uporabimo tudi v moderni umetnosti. To je tudi dobra priložnost, da razširimo glas o slovenski tradiciji in folklori,” pojasnjuje režiser filma David Sipoš.

Snemanje je sicer potekalo lansko poletje, pri nastanku filma je sodelovalo več kot 100 ljudi, v eni od glavnih vlog pa nastopa tudi starosta slovenske filmske in gledališke umetnosti Dare Valič.

Zbrani denar bo filmska ekipa namenila za postprodukcijo – ta vključuje snemanje žive glasbe in pripravo zvočnih ter vizualnih efektov – in poplačilo nekaterih stroškov, povezanih z nastopi na filmih festivalih.

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: