Podjetniki razkrivajo, kaj bi si želeli vedeti, preden so ustanovili svoje startupe

Že star slovenski pregovor pravi: Če bi človek bil vedež, ne bi bil revež. Reveži sicer niso podjetniki, ki so se pred začetkom ustanovitve startupa soočali s težkimi odločitvami in frustracijami, ki se pojavijo na poslovni poti in kasneje uspeli. Bi bili pa verjetno pri določenih stvareh uspešnejši oziroma bi bila kakšna pot do etapnih ciljev lažja, če bi določene stvari vedeli vnaprej.

Tukaj je nekaj nasvetov s strani uspešnih posameznikov, ki prihajajo iz različnih koncev sveta in področij delovanja. Mogoče vam bodo na vaši poslovni poti prihranili kakšen napačen korak, kateri pa konec koncev lahko tudi pozitivno vplivajo na vašo poslovno pot.

Elizabeth Yin, direktorica in ustanoviteljica podjetja LaunchBit: »Ustanovila bi stran, kjer bi zbrala kontaktne informacije potencialnih uporabnikov, nato pa bi se z njimi poskušala pogovoriti o produktu pred njegovim razvojem. Pri tem bi na strani generirala možnosti izbire, kjer bi merila odziv zanimanja potencialnih strank in šele na podlagi tega začela s samim razvojem izdelka,« pojasnjuje Elizabeth Yin.

Ash Rush, soustanovitelj podjetja SendHub: »Fokus je veliko pomembnejši kot si lahko predstavljate.«

Gautam Gupta, so-ustanovitelj podjetja NatureBox in Jason Traff, ustanovitelj podjetja Leaky: »Mislim, da bi se vsi ustanovitelji svojih lastnih podjetij morali zavedati, da pred začetkom procesa vstopajo na čustveni vlakec smrti. Uravnavanje čustvenega stanja je včasih pri samih začetkih izjemno težko, ampak obenem tudi izjemno pomembno. Vseskozi namreč dobivaš zelo pozitivne ali zelo negativne odzive in zato lahko kmalu dobiš občutek, da je tvoje življenje odvisno od uspeha tvojega novoustanovljenega podjetja.«

Prav tako je podobnega mnenja Jason Traff, ki pravi, da bi si o emocionalno obarvani vožnji z vlakcem smrti pri vstopu v podjetniške sfere želel slišati in vedeti več, kakor pravzaprav je, saj je pri ustanavljanju svojega podjetja slišal več zavrnitev kakor kadarkoli prej v življenju.

Walter Chen, ustanovitelj podjetja iDoneThis: »Venomer moraš preverjeti, kaj se dogaja s podjetjem, in skorajda ves svoj čas nameniš skrbi zanj. Kot ustanovitelj startupa pa moraš skrbeti tudi za člane svoje ekipe, kar pomeni, da jim moraš nuditi vso potrebno pomoč, jih spodbujati in bodriti, saj si, tako kot vsak starš, želiš da bi bili srečni.«

Vir: Mladi Podjetnik

Objave iz iste kategorije: