Wordpress gostovanje spletnih strani

Wordpress gostovanje spletnih strani se je v zadnjem času močno razširilo in je izjemno popularno tudi pri nas. Predvsem zaradi enostavne uporabe in lahkega oblikovanja spletnih strani, je odprtokodni sistem wordpress, ki je v osnovi namenjen blogovskim zapisom, doživel pravi razcvet pri splošni uporabi in predstavitvenih straneh. Velika dostopnost različnih grafičnih predlog in dodatnih vtičnikov, ki vam lahko izjemno olajšajo vsakodnevno delo in urejanje v administratorskem kotičku. Z veliko paleto dodatkov lahko izjemno enostavno poskrbite tudi za optimiziranje spletne strani za višje uvrstitve v različnih spletnih iskalnikih in tako pripeljete nekaj dodatnega prometa na željeno stran ter si s tem drastično povečate promet.

Za gostovanje wordpress strani mora vaš ponudnik omogočati wordpress na strežniku, kar je v današnjih časih več ali manj nuja in takšne storitve ponuja velika večina ponudnikov. Nekateri imajo celo dodatne skripte, ki vam olajšajo samo inštalacijo wordpressa in ga s enim samim klikom nastavijo namesto vas in vam tako prihranijo kar nekaj časa in potencialnih živcev. Ena izmed takšnih aplikacij je softaculous in je zagotovo velik plus, če izbirate primerno gostovanje za vašo spletno stran. Sama nastavitev wordpressa na strežnik niti ni tako zahtevna, če le pozorno sledite navodilom in pravilno nastavite zahtevane nastavitve. V vsakem primeru pa vam bodo pri dobrih ponudnikih gostovanja pomagali pri kakršnikoli težavi, ki bi se lahko pojavila. Prav zaradi takšne pomoči je res dobro imeti prijaznega in strokovnega ponudnika strežniškega prostora, kajti dokler ne pride do kakšnega zapleta, nikakor ne cenimo res kvalitetne storitve podpore uporabnikom. Prijazna in strokovna uporabniška podpora je po našem mnenju veliko bolj pomembna kot kakšni drugi kriteriji in je poleg cene ključnega pomena pri končni izbiri pravega gostovanja.

Seveda delovanje vaše spletne strani ni vedno odvisno od ponudnika gostovanja in je v veliki večini za povzročene težave in napake kriv prav naročnik, tako da je pomembno, da sledite vsem navodilom, ki vam jih priporočajo pri vašem ponudniku. Ko se gre za odprtokodne sisteme kot je wordpress so redne posodobitve obvezne, kajti zaradi tako velikega števila uporabnikov pride do povečanja vdorov v te sisteme in je redna posodobitev edina prepreka za preprečitev takšnih nevšečnosti.

Objave iz iste kategorije: