Napake pri predstavitvi izdelka ali storitve na spletni strani

predstavitev_izdelkov_storitevSodoben način poslovanja zajema tudi kvaliteten in učinkovit nastop podjetja in izdelkov na spletu. Poleg premišljeno narejene spletne strani je seveda pomembna tudi učinkovita predstavitev izdelkov ali storitev. Izmed množice ponudnikov lahko namreč učinkovita predstavitev in spletni pristop pomeni tisto konkurenčno prednost, ki je odločilna pri uspehu.

Spletna stran je neke vrste izložba modernega podjetja. Tu ljudje dobijo prvi (pa tudi vse naslednje) vtis o vas in vašem podjetju. Tu lahko še tako dobri izdelki in/ali storitve precej pogorijo.

Katere so torej tipične in prepogoste napake, ki lahko imajo velike zasluge pri tem, da vaš izdelek ali storitev nista tam, kjer bi si morda zaslužila biti.

1. Vedno znova: (ne)poznavanje ciljne skupine

Le če poznate svojo ciljno skupino – torej ljudi, ki bi lahko koristili vaše izdelke ali storitve -, boste lahko temu prilagodili tekst, s katerim jih boste nagovorili.

2. Monotonost

Monotone vsebine sovražimo tudi, ko smo uporabniki sami. Na voljo so vam različne oblike podajanja vašega sporočila, od zanimivih pisav pa vse do video-vsebin. Tako lahko sporočilo nedvoumno razširite precej dalj, kot pa zgolj z monotonim, drobnim tiskom.

3. Obrazložite, zakaj vas potencialni naročniki potrebujejo

Lastnosti vaših produktov do obisti poznate edinole vi, potencialnim uporabnikom pa je potrebno dati v vednost, da potrebujejo vas in vaš izdelek oziroma storitev. Izpostavite prednosti v  primerjavi s konkurenco, pri tem pa ni nobene potrebe po pretiravanju ali celo izmišljotinah.

Vir: data.si

Objave iz iste kategorije: