Android programiranje

Mnogo perspektivnih in zagnanih programerjev danes išče kakšno dobro idejo, ki bi jim zagotovila reden zaslužek tudi v prihodnosti. Na voljo je množica različnih programskih jezikov, lahko se odločijo za spletno programiranje ali izdelovanje namiznih aplikacij, možnosti je ogromno. Nekatere opcije pa so bolj perspektivne kot druge, to pa lahko ocenimo glede na rast konkurence na posameznem področju. Glede na to merilo nikakor ne moremo prezreti mobilnih operacijskih sistemov, ki dandanes zahtevajo vedno več in več novih aplikacij, torej se tudi število razvijalcev hitro povečuje.

Res je, da se trg počasi polni, vendar je prostora še dovolj, saj priljubljenost mobilnih operacijskih sistemov Android in iOS neprestano narašča, kakor tudi narašča priljubljenost mobilnih naprav na splošno. Čeprav na primer Android programiranje predstavlja veliko poslovno priložnost, je treba pred začetkom tovrstne kariere pošteno premisliti. Vsakršen posel zahteva veliko mero predanosti, še posebej pa takšen, pri katerem te spremlja obširna in neizprosna konkurenca. Android programiranje je relativno preprosto in zelo uporabno, zato je za takšno poklicno ali ljubiteljsko pot odloča vedno več posameznikov in podjetij. To je vsekakor dobro za uporabnike mobilnih naprav, saj je ponudba aplikacij tako večja in bolj kakovostna, razvijalci pa nad močno konkurenco navadno niso najbolj navdušeni. Slaba stran enostavnosti programiranja za Android pa je med drugim ta, da se stalno povečuje tudi število neuporabnih in slabih aplikacij, pojavljajo pa se seveda tudi škodljive aplikacije – virusi. Vsakdo namreč lahko uporabnikom ponudi svojo aplikacijo, kar nekateri radi izkoriščajo. Na srečo so merila Googla dovolj stroga, da se zlonamerne aplikacije navadno hitro odstranijo.

Android programiranje vsekakor predstavlja obetavno karierno pot, a posla se je treba lotiti previdno in premišljeno, z dobro idejo in izpopolnjenim načrtom. Treba se je zavedati, da mnogim tudi ne uspe, zato Android programiranje zahteva tudi veliko mero vztrajnosti in predanosti.

Objave iz iste kategorije: