Ustvarjalnik išče nove podjetniške mentorje

projekt_ustvarjalnikUstvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva, že šesto leto zapored izvaja podjetniške delavnice v obliki krožkov, ki potekajo na slovenskih srednjih šolah. Njihove aktivnosti so usmerjene v čisto prakso, mladi pod njihovim okriljem ustanavljajo dejanska podjetja, ki uspešno nastopajo na mednarodnem trgu.

V preteklem letu so tako bili prisotni na 52 šolah po vsej državi, v aktivnosti pa so vključili 1.200 mladih. Njihovi ustvarjalci so doslej ustanovili več kot 30 podjetij, pridobili so investicije, zmagali so na številnih tekmovanjih, povabili so jih, da se predstavijo na TechCrunch Disruptu, na TEDx-u, itd..

Poslanstvo Ustvarjalnika je, da mladim omogočijo prve korake v svet podjetništva. Po srednjih šolah izvajajo spoznavna predavanja, da vzbudijo zanimanje za podjetniški svet, nato pa organizirajo podjetniške krožke za vse tiste, ki bi se radi preizkusili v vodenju lastnega podjetja. Cilj vsakega od krožkov je, da do konca leta na trg splovi dejanski produkt.

Iščejo dva tipa podjetniških mentorjev za mlade:

Vodje podjetniških krožkov, ki so pripravljeni vsak teden nameniti dve šolski uri svojega časa, da se z mladimi srečujejo in izvajajo podjetniške delavnice. Njihova glavna naloga je celoletno mentorstvo enega podjetniškega tima, ki do konca leta razvije lasten produkt in ga predstavi na sklepni konferenci. Pomemben vidik vodenja krožka je skrb za osebnostno rast in razvoj posameznikov, ki so vodji poverjeni v mentorstvo.

Podjetniški mentorji strokovnjaki, ki sicer nimajo časa vsakotedensko mentorirati skupino mladih in se ukvarjati z njihivim osebnim razvojem, bi pa z velikim veseljem namenili uro ali dve svojega časa na mesec za pomoč mladim podjetniškim ekipam. Podjetniški strokovnjaki bi pomagali z nasveti, usmeritvami in kontakti, da bo mladim ekipam lažje uspelo prodreti na trg.

Kaj podjetniškim mentorjem ponujajo in dodatne informacije o projektu pa najdete na Ustvarjalnik.org.

Objave iz iste kategorije: