Spopad velikanov na trgu spletnega predvajanja glasbe

songza_googlePotem ko je Apple pred dnevi za dobre tri milijarde dolarjev objavil prevzem vodilnega proizvajalca slušalk višjega cenovnega razreda in ponudnika glasbene storitve Beats Electronics, se je za podoben korak odločil tudi Google. Ameriški tehnološki velikan je namreč v torek prevzel start-up Songza, ponudnika sprotnega predvajanja glasbe na spletu, in tako napovedal hud boj na tem hitrorastočem delu digitalnega glasbenega trga. Za Songzo naj bi Google neuradno odštel okoli 15 milijonov dolarjev.

Prevzem ponudnika pretočnih glasbenih vsebin naj bi bil strateškega pomena za Google, saj trenutno še precej zaostaja za ostalimi igralci na tem področju, kot so Spotify, Pandora, Deezer in Apple za kar razlog naj bi bil ta, da iskalni algoritmi pri glasbi ne delujejo tako dobro kot pri besedah ali slikah.

Z nakupom Songze – sicer brezplačne, a z oglasi podprte aplikacije – bi Google lahko izboljšal svojo ponudbo za uporabnika prilagojenih glasbenih vsebin. Songza namreč ponuja možnost povezovanja glasbenih seznamov glede na počutje, aktivnosti in celo glede na vremenske razmere.

Za Google je razveseljiva novica tudi ta, da medtem ko prihodki z naslova prenosov digitalne glasbe zadnjih nekaj mesecev padajo, so storitve povezane s sprotnim predvajanjem glasbe v porastu. Ali se bo nakup izkazal za dobro potezo pa bo seveda pokazal čas.

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: