4 zmagovalne miselnosti

Verjetno ste v življenju že kdaj dosegli točko na kateri so bili na preizkušnji vaši zastavljeni cilji. Težki časi kar kličejo po samoanalizi in iskanju novih osebnih pogledov na določene stvari. Ob tem pa je dobro vzeti na znanje, da različne okoliščine človeka ne naredijo, temveč ga razkrijejo.

Nič ni pomembnejšega od vaših prepričanj. Ta namreč določajo kaj delate in česa ne. V nadaljevanju vam ponujamo 4 zmagovalne miselnosti oz. prepričanja, ki vam bodo pokazala ali ste na pravi poti.

1. Noben oz. skoraj noben uspeh ne pride zlahka

Za uspeh je potreben čas. Eden izmed primerov, ki se ga pogosto jemlje kot inspiracija ljudem ob neuspehih, je bivši ameriški predsednik Abraham Lincoln. Imel je le eno leto formalne izobrazbe, osemkrat je poskušal na volitvah, medtem pa še dvakrat doživel poslovni spodrsljaj, a na koncu uspel. Za neuspeh se namreč šteje le, ko z nečim prenehate. Če verjamete v uspeh in vztrajate dokler tega ne dosežete, se vmesni neuspehi ne štejejo kot to, temveč le kot lekcije, ki ste se jih na poti do uspeha morali naučiti, jih ponavljati in se izboljševati.

2. Pomembna je perspektiva

Pogosto zna biti problem le to, kako določene probleme vidite. Razlike v perspektivi lahko zaznamo že s primerom parkiranja avtomobila. Obstajajo namreč srečneži, ki vedno najdejo najboljša parkirna mesta blizu trgovine v katero so namenjeni, medtem ko drugi vedno dobijo ostanke v smislu oddaljenih parkirnih mest ali celo mesta izven parkirišč. Pri tem obstajata dva načina kako gledati na situacijo. Prvi način je z vidika udobja. Bližje kot smo cilju prej bomo do njega prispeli. Drugi je z vidika zdravja. Torej bolj ste oddaljeni od trgovine v katero ste namenjeni več priložnosti boste imeli za hojo, ki je dobra za vaše zdravje.

3. Edini lahek dan je bil včeraj

Lahek zato, ker je že mimo. Toda vedno sta tu danes in jutri. Preteklost naj nikoli ne narekuje prihodnosti. Prihodnost naj narekuje sedanji trenutek. Sklicevanje na pretekle dosežke pri prihodnjem delovanju je pogosto znak miselne pristranskosti: torej nekakšna mentalna bljižnjica pri sedanjem odločanju, ko verjamete, da bo nekaj enako delovalo tudi tokrat.

4. Ni prostora za lasten ego

Postavljanje podjetja, ekipe in drugih pred vas same ni znak vaše podrejenosti temveč vaše osebne moči. S tem ko namreč prispevate tudi k uspešnosti drugih pokažete, da na podjetje gledate kot na sliko v celoti in, da se je na vas pri doseganju zastavljenih ciljev mogoče zanesti. Poleg tega pa istočasno, medtem ko prispevate k razvoju drugih, prispevate tudi k razvoju sebe.

vir: Entrepreneur

Objave iz iste kategorije: