Kako narediti poslovni načrt v enem dnevu

poslovni_nacrt_v_enem_dnevuPoslovni načrt je pogosto prvi korak pri procesu ustvarjanja (ali širitve) podjetja ter realizaciji poslovne ideje. Usmerjen je v prihodnost, razporeja vire, usmerja se na ključne točke in nas pripravi na probleme in priložnosti. Je tudi dokument, s katerim se preveri potencial in raven tveganja poslovne ideje. S pripravo poslovnega načrta si povečamo možnosti za uspeh.

Še posebej pri na novo ustvarjenem podjetju je poslovni načrt pomemben inštrument, ki pomaga pri odločitvi ali realizaciji poslovne ideje ter začetku ukvarjanja z dejavnostjo.

Poslovni načrt ima več funkcij. Osnovne so:

–          Načrtovanje in usposabljanje podjetnika.

–          Stimuliranje investitorjev.

–          Informativna funkcija za uspešen proces.

–          Dokumentiranje za prane potrebe.

–          Kontroling kot način spremljave novih projektov.

Nameni priprave poslovnega načrta se najpogosteje nanašajo na:

–          lansiranje novega projekta, storitve ali projekta,

–          širitev geografskega portfelja,

–          poslovno prestrukturiranje družbe,

–          zbiranje virov financiranja.

Obsega lahko med 10 in 50 strani (vključno z prilogami), predstaviti pa mora osnovne informacije, vključno z povzetkom, poslanstvom, strategijo implementacije, analizo trga in analizo točke preloma.

Ker priprava poslovnega načrta še zdaleč ni enostavno opravilo je dobro, da imamo pred pripravo razjasnjene nekatere pomembne stvari v zvezi z izdelavo poslovnega načrta.

V GrowThink-u so zato ustvarili video Kako narediti poslovni načrt v enem dnevu, ki vam bo zagotovo v veliko pomoč. Ogledate si ga lahko tukaj.

Objave iz iste kategorije: