3 koraki do uspešne pridobitve EU sredstev

evropska-sredstvaEvropska sredstva so odličen dodaten vir financiranja podjetja in projektov. Da pa bi bili pri pridobivanju le teh uspešni, je zaželjeno upoštevati korake, ki vam bodo povečali možnosti pri pridobivanju sredstev. Pri tem morate najprej identificirati inovativno idejo v katero verjamete in izkazuje potencial, da pridobite evropska sredstva.

Ves proces povezan s pripravo evropskih projektov lahko strnemo v 3 korake.

V prvem koraku opredelite idejo s katero nameravate kandidirati za evropska sredstva. Izberite (interni) projekt, ki je za vas zelo pomemben in bi ga izpeljali v vsakem primeru v naslednjih dveh letih. Seveda ne pozabite, da mora biti ideja po svoji naravi inovativna in da bi realizacija te ideje pomembno pozitivno vplivala na vaše poslovanje.

V drugem koraku opredelite razpisni vir. Opredeljena ideja vam zmanjša področja, ki vas zanimajo in posledično tudi število primernih razpisovalcev. Dober pristop je, da se naročite na številne brezplačne obveščevalce o evropskih razpisih ter filtrirate pridobljene podatke. Dober vir informacij so tudi socialni mediji, tako LinkedIn kot Facebook skupine.

V tretjem koraku je potrebno zagotoviti ujemanje vaše ideje in razpisnih zahtev. To pomeni, da si natančno preberite cilje razpisa in jih primerjajte s cilji vašega projekta. Večja kot je skladnost ciljev, višje so možnosti za uspeh na razpisu. Če pa si cilji vašega projekta in razpisa nasprotujejo ali pa pomenijo prevelik razkorak, pa imate na voljo dve možnosti: ali poiščete drug razpis ali pa identificirate drugo idejo.

Vir: odobreno.si

Objave iz iste kategorije: