Imate jajca za drugačno oglaševanje?

Grem na sestanek k potencialnim strankam in pravijo, da ne potrebujejo marketinga, da so že vse poskusili in da nič ne deluje. A res?

 

Pri oglaševanju moramo vedeti, da je vsaka stvar na določenem mestu z namenom. Naprimer reklamni letak je le kos papirja za podkuriti kamin, če ta ni barvno, besedilno, oblikovno in vsebinsko dovolj prepričljiv, da bi nas pripravil k branju.

 

Bomo tokrat šli kar na konkretno idejo za oglas v časopisu.

Zakaj bi bili neizvirni in naredili preprost mini oglas z osnovnimi podatki in sliko. To ima lahko vsak. Mi bomo pripravili NATEČAJ.

Za primer bomo vzeli izmišljeno podjetje steklarstvo Atare.

Namen: Podjetje želi povečati prodajo steklenih vrat z vzorci.

Pripravili bomo projekt za natečaj, ki bo objavljen v določenih tiskanih medijih. Pomembna je prava izbira medija za oglaševanje, saj iščemo ciljno publiko, ki jo zanima notranje oblikovanje, dekoriranje in podobno. Bralce bomo pozvali in jim pojasnili, da v natečaju lahko sodelujejo vsi, če le imajo idejo, kakšna steklena vrata bi postavili v določen prostor.

Navodila za sodelovanje v natečaju moramo zastaviti tako, da bodo dostopna široki publiki in, da bomo iz natečaja dobili dobre rezultate. Primerna mora biti tudi nagrada in v tem primeru vsekakor najmanj izdelava zmagovalnih vrat.

Zapisati moramo preproste in jasne napotke, kako se v natečaju sodeluje in kaj morajo sodelujoči narediti. Pridobiti moramo kar največje število elektronskih in fizičnih naslovov. Z enim takšnim projektom lahko zgradimo zelo veliko bazo kontaktov.

natečaj

Včasih se pri promociji natečajev vključijo znane osebe, ki projektu dajo določeno vrednost in iz zgodbe znane osebe lahko izpeljemo zgodbo za naš oglas. Če ima ta oseba veliko oboževalcev, svoj fan klub, fb profil itd. se z njo dogovorimo, da projekt trži tudi po svojih kanalih.

Začeti moramo z naslovom, ki pritegne pozornost. Če vključimo znano osebnost moramo vsekakor skrbno izbrati fotografijo, ki bo bralca pozvala k branju.

Preden se lotimo takšnega projekta pa si moramo pripraviti strategijo. Kje bomo oglaševali, koliko časa bo trajal projekt, kdo bo izbral zmagovalca, koliko bomo namenili za izvedbo projekta, kakšni so naši cilji in še ostale podrobnosti, ki so potrebne za kakovostno izvedbo projekta.

Idejo sem z vami delila Neža Šabanovič Grmšek (neza@strategia.si)  iz podjetja Strateg!a, kjer vsakemu podjetju pripravimo izviren projekt, ki obrodi rezultate. Pišite nam in poskrbeli bomo, da boste dva koraka pred konkurenco!

Objave iz iste kategorije: