Hitro rastoči tehnološki startupi, ne zamudite priložnosti!

deloitte_fast_50Prepoznavnost in ugled (tako med potencialnimi strankami kot tudi vlagatelji in drugimi poslovnimi partnerji) podjetja je v današnjem poslovnem svetu, kljub obilici možnosti, relativno težko doseči.

Razlog pa ne tiči vedno v kvaliteti naših produktov oz. storitev temveč v tem, da se podjetja doseganja prepoznavnosti ne lotevajo na pravilen način. Zagotovo je eden izmed boljših načinov za doseganje prepoznavnosti in ugleda podjetja sodelovanje na raznih natečajih.

Eden izmed bolj pomembnih za hitro rastoča tehnološka podjetja je bil najavljen pred kratkim. Največja svetovalna družba na svetu Deloitte je namreč ponovno objavila natečaj za najhitreje rastoča tehnološka podjetja v Srednji Evropi. Z natečajem ciljajo na že uveljavljena podjetja v regiji, pa tudi na tista, ki se še uveljavljajo.

Natečaj poteka v 17 evropskih državah (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Makedonija, Moldavija, Črna Gora, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška in Slovenija).

Podlaga za oblikovanje Deloittove lestvice najhitreje rastočih tehnoloških podjetij so prihodki prijavljenih podjetij v obdobju zadnjih petih let.

Sodelovanje na natečaju prinaša povečanje ugleda podjetja, sodelovanje v programu Fast 500 EMEA, v katerem sodelujejo najhitreje rastoča tehnološka podjetja v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Afriki ter nenazadnje tudi večjo prepoznavnost v lokalnih in regionalnih okoljih ter medijih.

Na natečaju je mogoče sodelovati v treh različnih kategorijah:

1) Hitrih 50

Podjetje, ki se prijavlja v to kategorijo, mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • Vsakoletni prihodki v obdobju od 2009 do 2013 morajo znašati najmanj 50.000 evrov;
  • Podjetje mora imeti sedež v kateri izmed srednjeevropskih držav;
  • Podjetje mora razvijati ali ustvarjati ustrezne tehnologije ali namenjati znaten delež sredstev za raziskave in razvoj;
  • Podjetje med svojimi lastniki ne sme imeti večinskega deleža pomembne strateške družbe (ni v vlogi odvisne družbe).

2) Vzhajajoče zvezde

Deloitte v kategorijo Vzhajajoče zvezde uvršča mlada obetavna podjetja, ki pa na trgu še niso tako dolgo, da bi izpolnjevala pogoje v osrednji kategoriji Hitrih 50.

Podjetja, ki se prijavljajo v to kategorijo, morajo na trgu delovati od tri do pet let in morajo v vsakem izmed zadnjih treh let (od 2011 do 2013) preseči letni prihodek 30.000 evrov.

Razen tega pogoja zanje veljajo enaki pogoji kot za podjetja, ki se prijavljajo v kategorijo Hitrih 50.

3) Velikih pet

V to kategorijo se lahko prijavijo podjetja, ki so v zadnjih petih letih dosegla ekstremno rast.

Za podjetja, ki se prijavljajo v to kategorijo, veljajo enaki osnovni pogoji kot za osrednjo kategorijo Hitrih 50, pri čemer pa mora letni prihodek v zadnjem letu, torej letu 2013, preseči 25 milijonov evrov.

Več informacij najdete na spletni strani Deloitte.

 

Vir: MP

Objave iz iste kategorije: