Ljubljanska Zemanta na Googlovem Bloggerju

Podjetje Zemanta s sedežema v Ljubljani in v New Yorku se je dogovorilo za sodelovanje z ameriškim spletnim velikanom Google pri storitvi Blogger.com.

V skladu z dogovorom bodo Zemantina orodja za objavljanje spletnih vsebin dostopna vsem uporabnikom storitve Blogger.com, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

“Prelomen dogodek za naše mlado podjetje”

Blogger.com je po navedbah Zemante, ki je redni član Tehnološkega parka Ljubljana, največja blogerska storitev na svetovnem spletu, ki šteje nekaj deset milijonov uporabnikov.

“Gre za prelomen dogodek za naše mlado podjetje, ki potrjuje, da smo na pravi poti. Sodelovati z najbolj vplivnim podjetjem na trgu je ne le velika priložnost, temveč tudi izjemna čast,” je povedal direktor podjetja Boštjan Špetič.

“Blogerji sila primerljiva z uveljavljenimi mediji”

Zemanta uporabnikom, to je blogerjem, priporoča zanimive vsebine, ki jih lahko uporabijo v svojih člankih. S tem sodelujejo v omrežju vsebin, ki ga Zemanta trži podobno, kot so se nekoč časopisi.

“Blogerji po svetu objavijo milijone člankov dnevno in s tem predstavljajo medijsko silo primerljivo z uveljavljenimi mediji. Zemantina orodja jim omogočajo, da z njimi tekmujejo bolj učinkovito in kvalitetno,” pojasnjuje Špetič.

Podprti z ameriškim tveganim kapitalom

Zemanto sta leta 2007 ustanovila Andraž Tori in Boštjan Špetič. Podjetje je kmalu po ustanovitvi prejelo investicijo tveganega kapitala v vrednosti milijon evrov iz Londona in bilo označeno za eno najbolj perspektivnih v Evropi.

Več informacij na www.siol.net

Objave iz iste kategorije: