Deset lastnosti, ki krasijo podjetnika

businessDa postanete uspešen podjetnik pogostokrat ni dovolj le dobra ideja temveč je potrebno posedovati tudi lastnosti, ki vas pripeljejo do uspeha in uspešno ženejo naprej v nove poslovne zmage.

Postati in živeti kot podjetnik je namreč mnogo več, kot pa le izpolnjevanje točno določenih pogojev. Katere so torej lastnosti, ki so značilne za podjetnike in zaradi katerih izstopajo iz množice?

1) Predstavljajo si svoj uspeh – Zagon, odločnost in črpanje navdiha iz podobnih zgodb so ključni dejavniki podjetniške želje po uspehu.

2) Poznajo svojo vrednost – Pravi podjetnik se zaveda svojih močnih in šibkih točk ter izpostavljajo svoje prednosti.

3) So brezkompromisni, a hkrati spoštujejo konkurenco – Želja po uspehu jim omogoča, da pri delu ne iščejo izgovorov in ne popuščajo, obenem pa se zavedajo, da konkurenca ne počiva na svojih lovorikah.

4) Obstanek na mestu zanje ni sprejemljiv – Doseganje cilja le tega samo premakne višje, saj stagnacija ne pride v poštev.

5) Imajo željo po učenju – Vedno iščejo način za osebno izpopolnjevanje in nadgradnjo svojega znanja.

6) Nikdar ne odnehajo – Neuspeh podjetniku ne predstavlja ovire, le ovinek na poti do končnega uspeha.

7) Njihov cilj je popolnost – Zadovoljstvo je kratkotrajno, saj podjetnika vedno žene motivacija za izboljšave.

8) Imajo delovne navade, ki jim omogočajo delo v kateremkoli obdobju dneva – Običajni delovnik je za podjetnika stvar preteklosti, saj je vedno na preži in pripravljen izkoristiti novo poslovno priložnost.

9) So samozavestni – Izžarevajo ponos, zaupanje v svoje delo, hkrati pa to prenašajo na ljudi, s katerimi sodelujejo.

10) So neustrašni – Ovir na poti podjetnika je mnogo, a se jih ta ne ustraši, temveč se z njimi spopade. Dolgoročna naravnanost na uspeh je veliko bolj pomembna od morebitnih odstopanj na kratki rok.

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: