Podjetništvo ni za vsakogar (3. del – Nezdrava količina dela)

Nezdrava količina dela – Na prvem mestu je zagotovo nezdrava količina dela. Vse uspešne podjetnike, ki jih poznam, so (ali so bili) deloholiki. Sploh v prvih nekaj letih, ko postavljamo podjetje, je količina dela tako izjemno velika, da ogroža celo zdravje. Če posameznik nima deloholičnih osebnih vrednot in ni pripravljen na trdo vsakodnevno delo več let, bo težko uspel v podjetništvu. Pri tem seveda ne govorimo o popoldanski obrti za dodatni prihodek, vendar o tem, da postavimo resno podjetje, z več zaposlenimi.

Nezdrava količina dela pomeni tudi, da moraš znati skrbno postaviti prioritete in se znebiti vseh nepotrebnih distraktorjev. Karakter podjetnika je velikokrat prežet z radovednostjo, kar pa pomeni, da bi se podjetnik ukvarjal z nešteto stvarmi. Vendar je osredotočenost ena ključnih strategij uspeha v podjetništvu, sploh ko imamo omejene resurse.

Glede na to, da poslovno okolje postaja vse bolj dinamično in kompleksno, pa je nujno, da je v veliko količino dela všteto dovolj fleksibilno in agilno gibanje po trgu, glede na povratne informacije. Tako ni nezdrava zgolj količina dela, vendar je zahtevana tudi izjemna psihološka prožnost, ki omogoča hiter preskok iz enega področja dela na drugo področje.

Več informacij na: http://www.blazkos.com/podjetnistvo-ni-za-vsakogar.php

Objave iz iste kategorije: