Od ideje do posla – kako so začeli iz nič in preživeli na trgu

uspeh_podjetnikiVeliko danes uspešnih podjetnikov je svojo podjetniško pot začeli iz nič. Bili so ali, v slili razmer, primorani začeti razmišljati o tem, kaj početi in prišli do odlične ideje, ki jih je izstrelila med uspešne podjetnike, bodisi jih je do nove ideje gnala podjetniška žilica ali izkušnje z delom na določenem področju.

Kakor koli popolnega recepta kako dobiti dobro idejo ni, enostavno se velikokrat kar zgodi. A za preživetje podjetja ni dovolj le dobra ideja, treba jo je spraviti v življenje, jo prodati in kot pravijo podjetniki, ki delujejo na zelo različnih področjih – če nisi ves čas v pogonu, ni nič.

Ideja je namreč le začetek. Dobro je tudi, da se pred odločitvijo, ali se boste šli neki posel, pozanimate, kaj vse podjetništvo prinese s seboj.

O tem, na kaj je treba biti pozoren, preden se odločite za samostojno pot lahko preberete na portal Startaj.si, kjer so predstavili zgodbe štirih slovenskih podjetnikov (Nastje Verdnik – pasja pekarna, Aleša Brumna – osebnega trenerja, Nine Slapnik, organizatorke dogodkov za samske in Viljema Ambrožiča – čistilni servis), ki so spisali zgodbe o uspehu.

Objave iz iste kategorije: