V ruski regiji Jaroslavelj obilo poslovnih priložnosti za slovenska podjetja

yaroslavl_mapPred dnevi se je v prostorih Generalnega Sekretariata Vlade RS v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija uspešno zaključil seminar Kako poslovati z Jaroslavljem v Ruski federaciji. Udeležilo se ga je več kot 70 predstavnikov slovenskih podjetij in institucij.

Temelji za sodelovanje med Slovenijo in rusko regijo Jaroslavelj so bili sicer postavljeni že lani decembra, ko je bil podpisan memorandum o sodelovanju med slovenskim ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in omenjeno regijo.

Seminar je bil namenjen slovenskim podjetjem, ki jih zanima poslovanje z Rusko federacijo, še posebej z regijo Jaroslavelj, in je le ena v vrsti aktivnosti za slovenska podjetja, ki jih javna agencija SPIRIT Slovenija izvaja v času priprav na izhodno gospodarsko delegacijo v regijo Jaroslavelj, ki jo bo agencija organizirala jeseni med 21. in 23. septembrom 2014.

Med govorniki so se tako zvrstili Tanja Drobnič iz Javne agencije SPIRIT Slovenija, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, Nj. eksc. dr. Doku Zavgajev, veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji, Dmitry Secretarev, namestnik guvernerja Vlade jaroslaveljske regije in mnogi drugi. Vsi so poudarjali pomembnost sodelovanja in vstopanja slovenskih podjetij na ruski trg, ki ima izjemen potencial in ponuja priložnosti v vseh gospodarskih panogah. Opomnili pa so tudi, da morajo biti podjetja tudi proaktivna in tudi sama skušati narediti konkretne korake v smeri vzpostavljanja sodelovanja.

Slovenska podjetja bodo med 21. in 23. septembrom 2014 obiskala podjetja v Jaroslavlju ter se v okviru poslovnega foruma srečala s svojimi potencialnimi poslovnimi partnerji v tej ruski regiji. Podjetja se na delegacijo še vedno lahko prijavijo s prijavnico na spletnem portalu www.izvoznookno.si.

Vir: SPIRIT Slovenija

Objave iz iste kategorije: