Spodbujanje zaposlovanja prejemnikov denarne socialne pomoči 2012

Subvencija za zaposlitev brezposelnih prejemnikov denarne socialne pomoč za najmanj eno leto za polni delovni čas je še vedno na volju na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje. Rok za oddajo ponudb je bil namreč podaljšan in tako je povabilo odprto do porabe sredste oz. najdlje do 30. 6. 2013. Predvidenih je okvirno 322 subvencioniranih zaposlitev, subvencija za njihovo zaposlitev pa se izplača delodajalcem, ki so oz. bodo izbrani na javnem povabilu.

Na javno povabilo lahkopodjetje odda eno ali več ponudb, omejeno pa je  število možnih zaposlitev brezposelnih s pomočjo subvencije. Odvisno je povprečnega števila oseb, ki jih ima podjetje prijavljene v obvezna socialna zavarovanja za najmanj polovični delovni čas v zadnjih 3 mesecih pred mesecem oddaje ponudbe. Če ste imeli 1 do 5 prijavljenih, lahko pridobite subvencijo za zaposlitev največ 2 brezposelnih. Če ste imeli 6 ali več prijavljenih, lahko pridobite subvencijo za zaposlitev največ 5 brezposelnih. Če pa predložite več (zaporednih) ponudb pa morate ob predložitvi nove (naslednje) ponudbe poleg vseh pogojev javnega povabila izpolnjevati še pogoj, da ste sklenili vse zaposlitve po prejšnji ponudbi.

Javno povabilo je na spletni strani Zavoda, kjer si lahko ogledate vse podrobnosti in tudi pridobite obrazec za prijavo.

 

Objave iz iste kategorije: