Pametni ali nespametni telefoni?

Dobrodošli v hišo koristnih nasvetov! Le kratkih šest let beležimo, od kar je Steve Jobs »pogruntal« iPhone. Prvi trenutek kot drage in skorajda nepotrebne igračke, so danes pametni telefoni prevzeli pomembno vlogo v našem življenju in delu. Se torej nakup dobrega pametnega telefona splača?

Za podjetnika, ki nase nekaj da, je seveda dober pametni telefon vse kaj drugega kot nova igrača, s katero se postavlja pred kolegi. Navadno gre za uporaben konglomerat telefonije, interneta, računalnika in še česa, ki lahko z izbranimi aplikativnimi rešitvami, podjetniku pomaga do učinkovitih informacijskih korakov kjerkoli in kadarkoli. Pa čeprav to vendarle že vsi vemo, marsikomu ni povsem jasna relacija med pametnim telefonom in ustvarjanjem profita.

Poplava mobilnih aplikacij je hitro zajela tržišče, proizvajalci pa še vedno tekmujejo z »uporabnostjo« svojih produktov. Le malokdo danes ne najde primernega programa – po možnosti brezplačnega, ki ga lahko uporabi pri svojem delu. Tudi v našem podjetju testiramo vrsto takšnih in drugačnih programov. Podjetniško svetovanje, marketing socialnih medijev, priprava dokumentacije za javne razpise ter projektni management so področja, za katera uporabljamo vrsto uporabnih mobilnih rešitev, ki podjetju nemalokrat zelo koristijo. In vendarle ni vse zlato, kar se sveti. S preizkušanjem ter uveljavljanjem posameznih programskih rešitev porabimo veliko preveč časa, ki bi lahko bil na voljo pomembnejšim zadevam. Je torej glede uporabe pametnih telefonov v poslovnem svetu res mogoče govoriti o dobičkonosnosti?

To pa je tudi tema, ki se je v svojem članku 7 Must-Have (Free) Mobile Apps to do Your Job Better dotika avtor Ryan Holmes, hkrati s priporočilom najboljših poslovnih aplikacij.

Priporočam branje! Če vas zanima kaj več, sem vam na voljo 24/7 na: andrej@dap-ing.eu

Andrej Poljanec TM

Objave iz iste kategorije: