Če ste podjetnik brez videa…

Dooobrodošli v hišo koristnih nasvetov! Kdo bi rekel, kaj vse je potrebno za dober posel? Težko je danes najti vse argumente za in proti preizkušenim podjetniškim argumentom. Vsekakor pa se časi spreminjajo in s tem tudi potrebe.

 

Pravkar sem govoril s prijateljem, ki mi je ves vzhičen razlagal, da odpira novo podjetje. Hja, ljudje smo pa res različni. Sam bi namreč te dni prej razmišljal o prodaji podjetja, če bi se zanj seveda dalo kaj iztržiti… Seveda mi ni potrebno biti poseben podjetniški ali finančni svetovalec, kreator procesov ali pa poslovni coach, da nebi prepoznal tudi tako skrajnega koraka do profita. Prav slednje pa se je nedavno pripetilo kar dvema mladima ameriškima startup-oma po imenih Mailbox ter Summly. Najprej se je opogumil vsem poznani Dropbox in po navedbah Business insider-ja v začetku marca  odkupil Mailbox za skromnih 100 milijončkov (v dolarjih seveda). Neverjetno, ampak transakcija se je zgodila že slabih nekaj tednov po zagonu tega dodatka za spletno pošto.

Včeraj pa je s svojo potezo presenetil kar okoreli gigant Yahoo, ki je po pisanju Kare Swisher za približno dveletni Summly odštel malo bolj skromnih 30 milijončkov. Zgodba je še posebej zanimiva, ker verjeli ali ne, ta aplikacija lastnikom ni prinašala prav nobenih prihodkov.

Kaj je torej naredilo oba startup-a tako zanimiva za velike ribe v branži? Niti eden ni imel večjega števila uporabnikov, Mailbox je morda zabeležil kakšnih 1,5 milijona, Summly pa kljub svoji malo daljši zgodovini le slab milijon. Konec koncev pa še nihče ni prav nič zaslužil… Ekonomisti bi ju torej dosti prej pokopali, kot pa predvideli za prodajni uspešnici. Je torej šlo za pomoto?

Nikakor ne. Kar sta imeli obe podjetji, sta bila izjemna videospota. Vsak svoje izdelke sta prikazala v inovativnem, atraktivnem in tehnološko dovršenem smislu, kar je zadostovalo za milijonske nakupe…

Imate torej jajca uspeti v današnjem svetu podjetništva brez takšnega videoposnetka? Prav hitro mi pišite in pomagal vam bom rešiti težavo.

Ne pozabite pogledati obeh videoposnetkov:

Video Mailbox  in  Video Summly

Andrej Poljanec TM

Objave iz iste kategorije: