Kaj novopečenim in bodočim podjetnikom ponujajo slovenske banke

bankOb registraciji podjetja je običajno potrebno odpreti tudi poslovni račun, ki je osnova za nadaljnje poslovanje podjetja. V redkih primerih sicer za poslovanje zadostuje tudi ločen osebni račun, kot denimo velja za mikro podjetnike, ki delajo za nekaj znanih naročnikov, prodajajo svoje intelektualne storitve in podobno ter ne zaprošajo za subvencije in upniki ne preverjajo obstoja njihovega računa.

Sicer pa, če je za vaše poslovanje odločilnega pomena, da je vaš račun javno dostopen, morate za poslovanje odpreti poslovni transakcijski račun, in ne osebnega. Podjetniki, ki so odprli osebni transakcijski račun namesto poslovnega nimajo javno objavljenega podatka o svojem transakcijskem računu, zaradi česar imajo lahko težave pri poslovanju saj potencialnim poslovnim partnerjem ni omogočeno preveriti določenih podatkov, ki lahko odločilno vplivajo na sodelovanje.

Na tej povezavi so pripravili povzetke tega, kaj novopečenim oziroma bodočim podjetnikom/zasebnikom/pravnim osebam ponujajo slovenske banke in hranilnice (NLB, NKBM, Abanka,  Sberbank,  Banka Celje, Hypo banka, Banka Koper, SKB, Gorenjska banka, Delavska hranilnica in Hranilnca Lon).

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: