Malo veselja na delovnem mestu!

Vam je dolgčas na delovnem mestu? Bi se radi zabavali? Večina ima izkušnje z dolgimi ponedeljki ali pa občutek »enega izmed tistih dni«, ko se zdi, da se kazalci na uri nebi mogli pomikati počasneje. Tudi tistim, ki pri svojem delu resnično uživajo, se najde dan, ko je vse dolgočasno. Če vam je dolgčas pri delu, vam predlagamo nekaj zabavnih stvari, s katerimi si lahko popstrite dan in vaš čas bo malce hitreje minil.

–    Poslušajte glasbo na MP3 predvajalniku (s slušalkami seveda, da ne boste motili sodelavcev).
–    Pojdite do kopirnega stroja ali kuhinje po daljši, »turistični« poti.
–    Preuredite svojo pisarno ali delovno okolje – sprememba na delovnem mestu bo delovala osvežujoče.
–    Privabite sodelavce na kratek klepet s košarico bonbonov na vaši delovni mizi.
–    Počistite svoj elektronski predal – ni sicer najbolj zabavno opravilo, a boste vsaj spremenili enolično delovno rutino.
–    Razgibajte svoje možgane in brainstormajte – Kje boste preživeli naslednje počitnice? Ali še bolje: Kaj lahko storimo, da izboljšamo produkte in storitve podjetja? Vašemu šefu bi mogoče dobro del kakšen predlog (in to lahko vodi tudi do vašega napredovanja v prihodnje).
–    Spremenite nastavitve ohranjevalnika zaslona, s sliko domačih ali najljubšega počitniškega mesta.
–    Rešite kakšno online križanko ali poglejte kakšen video posnetek, da se sprostite pred sestankom ali pomembnim telefonskim klicem.
–    Izkoristite svoj odmor. Raje kot gledanje televizije v vaši kuhinji ali srfanje na internetu, izkoristite pol ure za sprehod ali kosilo zunaj delovnih prostorov. Naužijte se svežega zraka.
–    Če je deževni dan, poskusite z branjem za užitek ali poizvejte, kaj se dogaja novega v svetu, po vaši malici.
–    Vzemite si več kratkih odmorov, namesto enega dolgega sredi dneva.

Kljub temu, da mogoče ti nasveti niso tako zanimiv kot zabavanje z vašimi sodelavci; če boste nekatere izmed teh idej preizkusili, boste ugotovili, da se da hitro rešiti problem dolgočasja na delovnem mestu.

A če vseeno še vedno štejete minute (ali ure) do štirih konca delovnega dne? Mogoče je problem malo širši in zahtevnejši, da bi ga uspeli rešiti le s slušalkami v ušesih in poslušanjem glasbe. Mogoče bi se morali vprašati »Zakaj se dolgočasim tukaj?« Mogoče nimate dovolj dela ali vaše delo ni dovolj zahtevno? Če pri sebi spoznate vzrok, da je to res to, je to skrajni čas, da pristopite k svojemu nadrejenemu. Vprašajte ga/jo, če so na vidiku kakšni novi projekti, na katerih bi lahko delali. Ne le, da bo zmanjšalo vaše dolgočasne vsakdane, ampak bo tudi vaš nadrejeni opazil, da ste samoiniciativni in želite delati kakšno bolj zanimivo delo.

Če dolgočasje še vedno vztraja, je mogoče čas, da najdete drugo službo? Če vas trenutna zaposlitev ne zanima, je na trgu veliko drugih profilov, ki imajo bolj razgiban urnik. Ne bo vas nič stalo, če boste raziskali svoje možnosti. Nikoli ne veste, kaj lahko odkrijete.

Ekipa Mojedelo.com

Objave iz iste kategorije: