Kako lahko socialna omrežja podjetju pomagajo pri PR-u

Od Friendsterja in Myspacea do Facebooka, Twitterja, LinkedIna, Pinteresta, Google Plusa, in drugih. Socialna omrežja so v zadnjih letih prehodila dolgo pot in se iz izključno osebnih platform obenem spremenila v platforme, ki jih podjetja uporabljajo v svoje profesionalne namene.

Kako je torej mogoče, da mnoga podjetja ne znajo izkoristiti vseh možnosti socialnih omrežij za namene svojega PR-a, kljub temu, da so ta kot ustvarjena za to?

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako začeti uporabljati socialna omrežja za namene lastnih odnosov z javnostmi:

Objavljajte socialnim omrežjem prijazne vsebine – najboljše vsebine so študije primerov. Te so namreč eden izmed najmočnejših načinov nastopanja podjetja na spletu. Ne samo, da določene podatke predstavijo jasno in jedrnato, temveč ponujajo tudi vpogled v rezultate podjetja. Če vse to predstavite na pravi način pa lahko izzovete celo čustvene odzive, ki povzročijo hitro širjenje med uporabniki socialnih omrežij kakor tudi pojavnost v kakšnem uglednem časopisu ali reviji.

V študije ne pozabite vključiti tudi vizualne elemente.

Zagotovite si kritje dobrih blogerjev – blogosfera je perfektna povezava med socialnimi omrežji in PR-om. Blogerji so namreč pogosto izjemno dejavni na socialnih omrežjih, poleg tega pa dobre blogerje venomer spremljajo tudi novinarji.

Poskrbeti torej morate, da vas bodo v objavah omenjali tudi znani blogerji. Kako to doseči?

Eden izmed načinov je najti blogerja, ki vam bo dovolil tu in tam gostovati s kakšnim vašim prispevkom. Če se boste ob tem izkazali še s svojo strokovnostjo lahko pričakujete kakšne navedbe vaših citatov s strani ostalih blogerjev oziroma novinarjev v časopisih ali revijah. Na ta način si lahko zagotovite veliko publiciteto.

Omogočite blogerjem, da naredijo oceno vaših izdelkov oziroma storitev. Vse to namreč poveča možnost, da boste opaženi s strani novinarjev.

Povezava z mediji preko socialnih omrežij – Mediji dandanes iz spleta poberejo nepredstavljivo količino informacij. Pogostokrat mesto v medijih najdejo kar celotne zgodbe, ki so novinarjem in medijem, preko različnih kanalov socialnih omrežij in spleta, servirane na njihove platforme. Reddit je bil naprimer eden izmed glavnih virov objavljenih zgodb mnogih medijev. Danes to vlogo prevzema tudi Twitter s svojimi hashtagi.

Socialni mediji so brez dvoma postali eden izmed glavnih delov novinarstva. Zato vam lahko, če jih znate izkoristiti, vse te platforme omogočijo enostavno in hitro pot do pozornosti medijev ter medijsko pokritost zgodb in dogajanja v vašem podjetju.

Vir: Entrepreneur

Objave iz iste kategorije: