Deset zapovedi za izboljšanje prodaje na Googlu

Za večino trgovskih podjetij predstavlja prodaja preko spleta znaten delež letnih prihodkov.

V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj nasvetov, kako vam pri prodaji preko spleta lahko pomaga Google AdWords oglaševalski program. Podaja jih Marko Penko, ki je eden izmed redkih slovenskih strokovnjakov za iskalni marketing v Evropi.

Kaj je torej potrebno upoštevati.

1. Da si zagotovite vidnost na Googlu, v najbolj prodajnih mesecih povečajte AdWords oglaševalski budget za vsaj 50 odstotkov. Obseg povpraševanja v tem času je bistveno višji, cene na klik (CPC) pa se zaradi konkurence zvišajo.

2. Poskrbite, da boste med prvimi tremi plačljivimi zadetki za relevantne poizvedbe na Googlu, saj si boste s tem zagotovili večji obisk na strani.

3. Uporabljajte razširitve oglasa kot so razširitve povezav do spletnega mesta terrazširitve lokacije, da povečate vidnost in relevantnost oglasov.

4. V oglasih uporabite jasne pozive k dejanju (CTA, “call-to action”), s katerimi boste pritegnili uporabnike, da kliknejo na vaš oglas.

5. Nastavite višjo ceno na klik (CPC), kot jo imate običajno – med 20 odstotka in 30 odstotka, saj bo konkurenca v tem obdobju uporabljala bolj agresivno taktiko oglaševanja (višje CPC-je).

6. Uporabite sledenje konverzijam in e-CPC (izboljšan CPC), ki glede na prodajno uspešnost oglasa oziroma ključne besede samodejno prilagodi cene na klik.

7. Več kot 96 odstotkov obiskovalcev zapusti stran, ne da bi dosegli kakršen koli cilj (nakup, oddaja povpraševanja, prijava na e-novice itd.). Uporabite ponovno trženje (remarketing), da jih privabite nazaj na vašo spletno stran.

8. Uporabite posebno ponudbo (npr. brezplačna dostava, kupon, darilo) v oglasih in na strani. Ponudba naj bo časovno ali količinsko omejena, da spodbudimo čimprejšnji nakup.

9. Izstopite iz povprečja in razlikujte se od konkurence. Testirajte različne pristope nagovora v oglasih ter različne poziv k dejanju (CTA).

10. Cena izdelka/storitve je seveda pomembna, vendar ni vse. Osredotočite se na kupca in na koristi, ki jih lahko zagotovite (dostava v 24 urah, darilna embalaža, personalizacija izdelka, različne plačilne opcije itd.)

Vir: Startaj.si

Objave iz iste kategorije: