Kako do dobre podjetniške ideje?

Poiskati pravo nišo za svoj posel zna biti kar velik izziv. Če tudi vi razmišljate o tem, da bi ustanovili svoje podjetje, pa zaenkrat še nimate prave poslovne ideje, berite naprej. V nadaljevanju bomo namreč pisali o tem, kako priti do dobre podjetniške ideje. Vse o poslu in financah pa si lahko preberete tudi na označeni povezavi.

Pozabite na originalnost. Na svetu obstaja na stotine različnih podjetij, zato je zelo malo verjetno, da bo vaša poslovna ideja oziroma izdelek nekaj čisto novega. Številni talentirani podjetniki so izgubljali čas in energijo z iskanjem povsem nove ideje, namesto da bi se osredotočili na to, kako biti boljši in bolj uspešni. Zato nikar ne verjemite mitu, da ideja ni dobra le zato, ker že ima konkurenco. Spomnite se na to, da tudi Facebook nikakor ni bil prvo socialno omrežje, pa tudi Google ni bil prvi iskalnik. Zdaj pa sta oba vodilna na svojem področju.

Meditirajte. Dandanes smo vsi preveč zaposleni in stalno pod večjim ali manjšim stresom. Na ta način naš um verjetno ne bo prišel do odlične poslovne ideje. Vzemite si čas zase in se zazrite vase. Ravno pri meditaciji lahko pride do najbolj izvrstnih poslovnih idej.

Uporabite svoje znanje. Če niste strokovnjak v finančnih vodah, potem najbrž ne boste odprli svojega računovodskega servisa. Veliko bolj verjetno boste uspeli, če boste svojo idejo gradili na nečem, kar poznate. Na tak način lahko tudi svoj hobi spremenite v dobičkonosen posel.

Rešite problem. Biti podjetnik ne pomeni, da morate biti najpametnejši, biti podjetnik pomeni, da si upate in sprejmete tveganje. Če pogledate naokoli, boste zagotovo našli veliko stvari, ki predstavljajo problem. Problem, ki bi ga lahko rešili z novim izdelkom ali storitvijo. Če boste znali poiskati problem, za katerega si še nihče ni zamislil rešitve, je velika verjetnost, da boste našli svojo prodajno nišo. Vse, kar morate storiti, je to, da najdete domiselno rešitev za tak problem.

Poiščite inspiracijo v tujini. Mnogi so prišli na odlično idejo med potovanjem po svetu, saj je sprememba okolja lahko odlično izhodišče za novo poslovno priložnost. Pri tem lahko namreč odkrijete nov produkt, ki še ni na vašem lokalnem trgu, lahko pa se domislite tudi nove briljantne ideje, kako predstaviti nek nov izdelek ali storitev.

Eksperimentirajte z idejami. Ne bodite prevelik perfekcionist. Če boste čakali na to, da boste v glavi imeli popolnoma oblikovano idejo, lahko pri tem zapravite mesece in mesece. Zato se osredotočite na vse možne ideje, ki se vam pojavljajo v mislih, ter jih preizkusite. Včasih je najboljša ideja na začetku najmanj obetavna, zato ne smete nikoli izgubiti poguma.

Preberite kdo potrebuje plinske inštalacije in koliko denarja lahko privarčujete, če uporabljate zemeljski plin.

Objave iz iste kategorije: