Kako sestaviti učinkovit naslov e-poštnih sporočil in v hipu pritegniti večino prejemnikov?

emailEna izmed pomembnejših aktivnosti za pridobivanje pozornosti in posledično novih strank je prav gotovo učinkovito komuniciranje s potencialnimi kupci preko elektronskih medijev. Zaradi velikega števila elektronskih sporočil, ki jih podjetja dnevno pošiljajo na elektronske naslove, moramo izbrati način, da bomo pri tovrstnih aktivnostih tudi uspešni. Večina »vab« v obliki elektronskih sporočil je namreč neprepričljivih in se izgubijo v množici enakih.

Ste kdaj razmišljali, kakšen mora biti e-naslov, da med branjem prenehate žvečiti sendvič, preslišite nenaden krohot sodelavca ali celo zagrizete v vabo in odprete e-sporočilo ter ga brez oklevanja preberete do konca?

Naslov e-poštnih sporočil predstavlja »vhodna vrata« do besedila in posledično reakcije. Poskrbeti morate, da ne boste bralcem s slabim naslovom e-poštnih sporočil nehote za vedno  zaloputnili vrat pred nosom. Razlika v odzivu na dopis z dobrim ali slabim naslovom je namreč lahko tudi 1 : 10.  Kako torej sestaviti naslov, ki bo vaše prejemnike zanesljivo pritegnil in kaj se je potrebno vprašati, preden se lotite oblikovanja učinkovitega naslova e-poštnih sporočil?

Najpomembnejše vprašanje, ki si ga morate zastaviti je kdo je prejemnik sporočila. Največja napaka, ki jo lahko naredite pri oblikovanju naslova je namreč ta, da skušate z naslovom nagovoriti vse Slovence. Drugo zelo pomembno vprašanje, ki si ga morate zastaviti pred oblikovanjem naslova e-poštnih sporočil pa je, zakaj to počnem oziroma kaj nameravam s pošiljanjem e-dopisa doseči?

Celotno strategijo z nekaj primeri vam ponujajo na povezavi agencija poti.

Objave iz iste kategorije: